June 15, 2015

Kun omat nurkat eivät yksinkertaisesti riitä (parvekeprojekti)

Eipä ole pitkään aikaan aikaan tullut kirjoiteltua omasta elämästä. Lähinnä vaan siitä mitä oon tehnyt ja missä olen matkustellut viime vuoden aikana. Eipä kyllä silläkään että omassa elämässä hirveästi mitään päiviteltävää olisi. Vielä olis hiukan vajaa kuukauden päivät että ilmoitukset opiskelupaikoista tulevat. Jännittää aivan sikana tietenkin.

En ainoastaan halua opiskelupaikkaa koska psykologia on ehdottomasti paikkani, mutta myös koska olen jo pidemmän aikaan unelmoinut omasta kämpästä. Melko paljon erilaisia hankintoja onkin tullut tehtyä, erityisesti keittiöön. 

Onnekseni olen tähän asti voinut kuitenkin elää hieman ystävien toteutuneiden kämppäunelmien siivellä. Tällä kertaa tehtäväksi kehkeytyi parhaan ystävän parveke, joka tähän mennessä on lähinnä palvellut varaston virkaa kamaline mattoineen ja pullokasseineen. Päätettiin kuitenkin jo keväällä että parveke pitää saada hyötykäyttöön kesäksi. Ja vihdoinkin tänä viikonloppuna saatiin tuumasta toimeen ja suuntasimme kaupoille ilman minkäänlaista suunnitelmaa. 

IMG_2291

Oikeastaan koko projekti kehkeytyi matkan varrella melko selkeäksi. Päätimme että parvekkeelle oli saatava ainakin tekstiilejä ja kasveja. Ennestään parvekkeella oikeastaan oli vain muoviset valkoiset kokoontaitettavat pihatuolit ja -pöytä sekä Ikean ulkokäyttöön tarkoitettu muovinen pinkki lepotuoli. Isoimpia kalusteita ei siis tarvinnut lähteä hamuamaan. Yksinään nämä kalusteet kuitenkin olivat melko kalpeita. 

2015-06-13 Roosan parveke1

Päädyimme oikeastaan heti alussa ideaan että parvekkeelle oli saatava jonkinlainen hylly, jotta myös toiseen päähän melko pitkää parveketta saataisiin eloa. Seinille oli myös saatava jotain piristystä, sillä valkoiset betoniseinät eivät erityisesti houkuttele nautiskelemaan parvekkeen lämmöstä. Olin nähnyt useammassa blogissa ja parvekkeilla ihania paperiviirinaruja, ja koska vanhempien kotona asuessa en ole päässyt tuollaista itse väsäämään, ajattelin tilaisuuteni tulleen. 

2015-06-13 Roosan parveke

Monien kauppojen kiertämisen jälkeen päädyimme seuraavaan settiin:

Muovitukku: 
läpinäkyvää pakkausteippiä, juuttinarua, paria eriväristä kartonkia, kolme pientä sinkkiämpäriä
9€
Kodin Ykkönen:
pieni räsymatto ja pinkit istuintyynyt x2
5,90€
IKEA
vahakangasliina ja hylly
23€
Plantagen
persilja ja sitruunamelissa
9€
K-rauta
Amppeli (ei näy kuvissa)
9,95€

IMG_2293

Yhteensä tämä opiskelijabudjetin makeover maksoi siis 56,85€ 
Parvekkeelle luultavasti tulee vielä niin sanottu "terassilaatoitus" eli siis niitä puisia laattoja joita saa vaikkapa Ikeasta. Toistaiseksi kuitenkin viileällä betonilattiallakin tallustelee ihan mukavasti. 
Roosa ja minä ollaan kuitenkin erittäin tyytyväisiä päivän mittaiseen projektiimme, saimmehan sentään kahdestaan tuon hyllykön pystyyn ja kamalan värisen seinänkin mätsäämään pöytäliinaan kivasti. Parasta parvekkeessa taitaa silti yhä olla maisemat Aurajoelle.

IMG_2297

6 comments:

 1. Kivan ja onnistuneen projektin toteutitte! :) Tsemppiä myös opiskelupaikan suhteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, omasta mielestäkin tosiaan onnistui pienellä budjetilla tosi hyvin! Ja kiitos! :)

   Delete
 2. Voi kuinka söpö parveke! Varsinkin noi viirit seinällä ovat tosi kivat :)

  http://marjukkakatariina.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö ookki? Jos oman parvekkeen saan nii pakko kyllä tehdä tommoset sinnekin! :)

   Delete
 3. Voi ihana minkä näkönen! Saispa oman parvekkeensakin joskus kuntoon :s

  http://merirosvoprinsessa.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tälläsen muodonmuutoksen voi tehä vaikka pikkuhiljaakin, alottaa vaan yhestä kulmasta tai jostain inspiraatiokollaasista :)

   Delete