July 17, 2015

Uusiin haasteisiin (ja nurkkiin)

En olekaan tainnut täällä blogissa kirjoitella ollenkaan siitä, kuinka sain opiskelupaikan näillä näkymin seuraaville viidelle vuodelle! Ainoastaan sivussa oleva uusi "info-boxi" sanoo nykyään että olen psykologian opiskelija! Wohoo!

Oikeastaan siitä lähtien kun psykologiaa sain lukion ensimmäisellä alkaa opiskelemaan on se kiinnostanut suunnattomasti. En osaa tarkalleen edes sitä kertoa mikä tieteessä kiinnostaa, mutta kaipa se on yhdistelmä sitä vielä tuntematonta ja sitä että tällä tieteellä uskon pystyväni tekemään työtä, josta todella nautin. Erityisesti koska rakastan ihmisten auttamista, tavalla tai toisella. Kuitenkaan lääkis tai mikään muu auttava ammatti ei ole minua henkilökohtaisesti koskaan kiinnostanut, vaikka monessa ammatissa pääsisi ihan konkreettisesti auttamaan. 

Opiskelupaikan saaminen tarkoittaa myös sitä että tieni suuntaa nyt äidin helmoista omiin kulmiin! Eli uuden asunnon metsästys on alkanut mm. TYSin hakemusta laittaen ja Turun muita vuokra-asuntoja kuolaten. Kuitenkaan mitään kiirettä itselläni ei sinäänsä ole, asunhan kuitenkin naapurikunnassa ja Turustakin löytyy useampi nukkumapaikka. 

Fiilistelujä kuitenkin koko ajan suoritan, koska oma kämppä on ollut jo pidemmän aikaa haaveissa. Omasta huushollista ei sen takia puutukkaan hirveän montaa tavaraa, huonekaluja lukuunottamatta. Astioita ja tavaroita on tullu haalittua jo monesta osoitteesta. Muutamia pieniä juttuja kuitenkin vielä ehkä kaipailen, vaikka sillä mitä jo omistan pääsee pitkälle.


New home

1. Kodin pieniä tekstiilejä
Suurimmat pyyhkeet ja lakanat saan kotoa, kun haalin mukaani oikeastaan ne pyyhkeet, joita jo täällä tiluleeraan omikseni. Keittiöpyyhkeetkin lähtivät mukaan Hemtexin alennusmyynnistä tällä viikolla. Tekstiilikaapista puuttuu kuitenkin vielä mm. käsipyyhkeet ja patakinnas. Esityisesti olen ihastunut näihin Finlaysonin Taimi käsipyyhkeisiin ja Marimekon patakintaat ovat aina olleet suosikkejani. 

2. Siivouskaappi
Oikeastaan en ole nähnyt tarvetta haalia vielä siivousvälineitä nurkkiin pyörimään, mutta uuteen kotiin muuttaessa varsinkin tuo pölynimuri taitaa olla pakko hankkia, vaikka imuroiminen kuuluukin ehdottomasti inhokkeihini. Mieluummin vaikka tiskaan. Myös Ikean pieni silityslauta vaikutti näppärältä pieneen opiskelijakämppään.

3. Keittiöjuttuja
Vaikka suurimman osan keittiötavaroista olenkin saanut perintönä tai hankkinut usean vuoden aikana, pieniä puutteita varusteissa on. Sakset lähtivät onneksi mukaan muutama päivä sitten nimenomaan tuossa ihanassa Fiskarsin Gloria kuosissa. Ilman kunnon veitsiäkin ruuan tekeminen voi olla hieman hankalaa. 

4. Pienet kodinkoneet
Omalle listalle bongahtavat ensimmäisenä mikroaaltouuni, blenderi ja leivänpaahdin sillä nämä neljä ovat lähes päivittäisessä käytössä nyt jo (unelmien leivänpaahdin näyttäisi tältä, mutta todellisuus taitaa olla lähempänä tätä). Munankeittimen lisäsin omalle listalleni sillä vihdoin uskon sen kätevyyteen ja ajatus siitä että munat voi napsauttaaa päälle ja käpertyä vielä hetkeksi nukkumaan kuulosti aivan liian hyvältä. Kaikki neljä ovat kuitenkin luksusta, joita ilman elää melko helposti. Joidenkin kohdalla helpommin kuin toisten. 

5. Kasveja! Tauluja!
Olen ehdottomasti sitä mieltä että nämä kaksi asiaa tekevät sieluttomasta valkoseinäisestä huoneesta kodin. Tauluissa haluan panostaa ehdottomasti kuviin, jotka merkitsevät minulle jotain. En siis aijokaan haalia kuvia Ikean tauluvalikoimasta tai muista tusina puodeista. Kasveissa tähtään sellasiin, jotka selviävät pitkään ja myös aikoja ilman hoitoa. 

No comments:

Post a Comment